Over JT Autobekleding

Onze historie begint in 1965. In dat jaar besloot Willem Potijk in een werkplaats achter zijn woning aan de Ootmarsumsestraat in Almelo een autobekleedbedrijf te beginnen. De werkzaamheden in de beginjaren waren, naast het bekleden van autostoelen, onder andere het isoleren van auto’s en tractoren, het monteren van hemelbekleding en het vernieuwen van vinyldaken.

Potijk autobekleding B.V.

Naarmate de jaren vorderden, groeide het bedrijf en breidden de werkzaamheden zich uit. Op den duur voegden beide zoons zich bij het bedrijf. Destijds richtte Potijk Autobekleding B.V. zich voornamelijk op het vervaardigen van nieuwe concepten in de automobielbranche. Daarnaast hielden zij zich bezig met taken als fabriceren van het interieur voor taxibussen en ambulances. Het aantal orders nam toe en het personeelsbestand werd groter. Reden genoeg om een aantal keer uit te breiden.

In het jaar 2000 verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie op het industrieterrein aan de Bornsestraat in Almelo. Dit volledig nieuw ingerichte bedrijfspand bood plaats aan nieuwe mogelijkheden. Een goed voorbeeld hiervan is de ingebruikname van twee machines namelijk een cutter (een automatische snijmachine) en een lamineermachine, waardoor project- en seriematig werk een forse toename kende.

De afgelopen jaren bracht een grote verscheidenheid aan seriematige en ambachtelijke werkzaamheden met zich mee, wat ervoor zorgde dat het steeds lastiger werd om deze werkzaamheden efficiënt en effectief met elkaar te combineren. Potijk Autobekleding B.V. is een servicegerichte onderneming en mede uit dat oogpunt is besloten, om de klant op hetzelfde hoge kwaliteit- en serviceniveau van dienst te kunnen blijven, om met ingang van 29 maart 2008, Potijk Autobekleding B.V. op te splitsen in vier bedrijven te weten:

Advies nodig of direct een afspraak maken?

Heeft u een vraag of wenst u advies? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs. We helpen u graag verder.