Repareren & reconditioneren van revalidatiehulpmiddelen

JT Autobekleding is dé specialist op het gebied van het bekleden van medisch meubilair, revalidatiestoffering en aanpassingen aan het zitcomfort van uw auto- of rolstoel bekleding en afwerking. Natuurlijk bent u ook voor andere zit- en/of ligproblemen bij ons aan het juiste adres. Revalidatiehulpmiddelen zijn vaak zeer belangrijk in het revalidatieproces. Dit realiseren wij ons en wij proberen voor ieder probleem een snelle, persoonlijke en passende oplossing te vinden dankzij onze kennis van revalidatietechniek. In overleg met u en uw fysio- of ergotherapeut, kunnen wij door onze jarenlange ervaring op dit gebied en onze verworven deskundigheid, u voorzien van een geheel vrijblijvend advies op maat. Indien u graag meer informatie zou willen ontvangen of interesse heeft in een vrijblijvend advies op maat, neem dan gerust contact op met JT Autobekleding.

Revalidatiestoffering

Het repareren en reconditioneren van rolstoelen die terugkomen van uitleen/verhuur is één van onze specialismen. In overleg met u als klant en in overleg met de zorginstanties, wordt de juiste polstering (dikte van het schuim) aangebracht op de rolstoel en bekleden c.q. stofferen wij de gehele stoel voor u. Deze behandeling is voor veel verschillende soorten stoffen mogelijk (badstof, leder of kunstleer) en kan zelfs worden uitgevoerd met incontinentiemateriaal (patylon/orthoflex/stamskin) en eventueel neopreen. De nieuwe polstering en bekleding van de rolstoel zal niet alleen het zitvlak en de rugleuning betreffen, ook de armleggers, abductieklos, hoofd- en beensteunen en bijbehorende werkbladen zullen woorden gereconditioneerd. De stoel wordt na behandeling compleet gemonteerd en indien gewenst zullen fixatiebanden geplaatst worden.

Aanpassingen

Omdat iedere cliënt weer anders is en ieder probleem een eigen oplossing nodig heeft, denken wij graag met u mee voor een oplossing voor uw probleem. Misschien geeft uw rolstoel of uw bedmatras niet meer de steun die u graag zou willen, of adviseert uw fysio- of ergotherapeut deze te vervangen. JT Autobekleding kan, anders dan de naam doet verwachten, ook dit soort klussen aan. Wij kunnen u de matras of de stoel leveren met de juiste polsteringshardheid en de door u gewenste bekleding. Uw stoel of matras zal naar uw persoonlijke wensen worden samengesteld. Alle gepolsterde onderdelen van uw stoel (inclusief armleggers, hoofd- en beensteunen en zijsteunen) en uw bed of matras. Aanpassingen aan het comfort van uw rolstoel of aan het ligcomfort van uw matras worden in overleg met u door JT Autobekleding op een professionele en vakkundige manier uitgevoerd.

Revalidatiehulpmiddelen

De onderstaande hulpmiddelen kunnen door ons worden aangepast om het comfort dat u aan deze hulpmiddelen ontleent, eenvoudigweg te vergroten.

Werkstoelen, trippelstoelen en sta-op-fauteuils

Deze kunnen wij aanpassen met verschillende hardheden polyetherschuim, koudschuim of traagfoam. Natuurlijk kunnen deze stoelen voorzien worden van verbrede zit- of rugvlakken, of een lendesteun. Na behandeling bekleden wij deze stoelen met bijbehorende stof.

Thuiszorg- en verpleegbedden

Deze passen wij aan met onder andere incontinentiematrassen, bedhekbeschermers en polsteringen. Allen op de juiste maat voor u gemaakt.

Rollatoren en hulpmiddelen

Bij deze aanpassingen kunt u denken aan remsystemen, aangepaste handvatten en het door middel van het toebrengen van extra gewicht verzwaren van de rollator. Een goed voorbeeld is het verzwaren van een rollator voor mensen met spasme of Parkinson. Zij kunnen baat hebben bij het verzwaren van deze rollator maar ook bij montage van zuurstofhouders of een verlaging van de rollator.

Rolstoelen.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan rug- of zitvlak aanpassingen van de rolstoel, maar ook zeker aan het aanpassen van armleuningen, perlotten en hoofdsteun van een rolstoel. Momenteel komen er bij ons ook vele verzoeken binnen voor het aanpassen en/of reconditioneren van de zogenaamde ATLAS-rolstoelen, loophulpen en sta-orthese.

Benieuwd naar wat wij allemaal doen? Bekijk eens onze werkzaamheden of projecten van de afgelopen jaren!

Advies nodig of direct een afspraak maken?

Heeft u een vraag of wenst u advies? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs. We helpen u graag verder.

Winkelwagen
Vind hieronder de producten die voldoen aan jouw zoekopdracht